Συμμετοχή στην Απεργία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή, τόσο στα σχολεία μας, όσο και στις ζωές μας. Τα τελευταία χρόνια ζούμε σε καθεστώς γενικευμένου τρόμου. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο τα πράγματα για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους.

 

Όπως γνωρίζετε η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις και άλλα συνδικάτα. Πρόκειται για την πρώτη απεργία διαρκείας εδώ και πολλά χρόνια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να πάρει δημοσίως θέση υπέρ της συμμετοχής μας στην απεργία. Θεωρούμε ότι είναι η μόνη στάση που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τις προσδοκίες μας και την αξιοπρέπειά μας. Ας είμαστε όλοι τη Δευτέρα έξω από τα σχολεία μας, για να αγωνιστούμε μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους συναδέλφους μας. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.