Τελική Φάση Διαγωνισμού WROhellas 2017

Συμμετοχή ομάδων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου στον τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WROHellas στην Αθήνα στις 18/3/2017

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου συμμετείχε με 2 ομάδες μαθητών Γυμνασίου στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WROHellas που διεξήχθη στην αίθουσα Κασσιμάτης Γ. στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα το Σάββατο 18/3/2017. Οι 2 ομάδες μας (Venetico και Vrontobots) συγκροτήθηκαν από 5 μαθητές σχολείων της Χίου και 2 εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του Συλλόγου μας ως προπονητές τους.

Η μετάβαση στην Αθήνα έγινε ακτοπλοϊκώς την Παρασκευή το βράδυ 17/3/2017

Αφού οι προπονητές έκαναν την εγγραφή των ομάδων τους στην γραμματεία του διαγωνισμού, οδηγήθηκαν στα τραπέζια συναρμολόγησης και προετοιμασίας της ομάδας. Μετά την εγγραφή τους οι ομάδες αποσυναρμολόγησαν τα ρομπότ τους και στη συνέχεια με την έναρξη του διαγωνισμού ξεκίνησαν τη συναρμολόγησή τους. Κατόπιν είχαν την ευκαιρία να κάνουν 2 δοκιμές στην πίστα του διαγωνισμού.

  Venetico TeamVrontobots Team

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 150 ομάδες Γυμνασίου και περίπου 50 ομάδες Δημοτικών και Λυκείων. Ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος, τα τραπέζια συναρμολόγησης και οι πίστες διαγωνισμού ήταν αρκετές, παρόλα αυτά υπήρχαν μερικά προβλήματα στην οργάνωση της εκδήλωσης, λόγω και του μεγάλου πλήθους των διαγωνιζόμενων.

 

Τα ρομπότ μετά τις δοκιμές τοποθετήθηκαν στις ειδικές θέσεις μέτρησης διαστάσεων και σειράς διαγωνισμού.

 

Κατόπιν οι ομάδες τους είχαν 2 ευκαιρίες ώστε να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Στην πρώτη δοκιμή των ομάδων μας η τύχη μας γύρισε την πλάτη με αποτέλεσμα να μην έχουμε την επιθυμητή απόδοση.

Ευτυχώς στη δεύτερη προσπάθεια οι ομάδες μας πήγαν καλύτερα και συνέλεξαν βαθμολογίες 670/700 και 600/700 αντίστοιχα κατακτώντας την 45η και την 67η θέση ανάμεσα στις 150 ομάδες.

Η προσπάθεια της ομάδας Venetico

Η προσπάθεια της ομάδας Vrontobots

Μικρές ατυχίες των ομάδων μας τους στέρησαν πολύ καλύτερες θέσεις. Παρόλα αυτά, οι ομάδες μας πήγαν εξαιρετικά για πρώτη φορά συμμετοχής τους σε διαγωνισμό ρομποτικής. Οι μαθητές και οι προπονητές κέρδισαν σημαντικές εμπειρίες και είμαστε σίγουροι ότι στον επόμενο διαγωνισμό θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο νομό μας, τις ικανότητες των μαθητών μας, και την προσπάθεια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου. Με την ευκαιρία του διαγωνισμού αναπτύχθηκε ειδικό υλικό εκπαίδευσης και επιμορφώθηκαν 18 μαθητές της Χίου που θα στελεχώσουν μαζί με νέους μαθητές τις μελλοντικές μας ομάδες.

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Χίου για τη χορηγία του που κάλυψε τα έξοδα της αεροπορικής επιστροφής της ομάδας Venetico.