Ανοιχτή Συζήτηση (2-7-2013)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Πάπυρος, την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον Αριστοτέλη Τύμπα, αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της ομιλίας του ήταν:

Η κριτική κατανόηση των εννοιών της Πληροφορικής ως κρίσιμο προαπαιτούμενο μιας σύγχρονης εκπαίδευσης πολιτών: Η διάκριση ψηφιακό-αναλογικό και η σχέση ιδιωτικό-δημόσιο.

Η επικαιρότητα σημαδεύεται από τη συζήτηση για την ραδιοτηλεόραση. Στη συζήτηση αυτή παρεμβάλλονται τεχνικοί όροι και έννοιες, με κομβική τη διάκριση μεταξύ ψηφιακής και αναλογικής τεχνολογίας. Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες μιας σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι στην κριτική κατανόηση των εννοιών της Πληροφορικής. Η κατάλληλη εκπαίδευση στην πληροφορική είναι σήμερα μια κρίσιμη προτεραιότητα.

Ο Αριστοτέλης Τύμπας διδάσκει στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, και στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Μπουκέας έκανε μια σύντομη ομιλία για τη σημασία της διδασκαλίας εννοιών της Πληροφορικής στην εκπαίδευση σε αντιδιαστολή με τη βαρύτητα που της αποδίδεται αυτή την στιγμή.