Συμμετοχή στο App Inventor Code Club

 

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για μαθητές των τάξεων Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου με θέμα “Προγραμματισμός Αndroid συσκευών στο περιβάλλον του App Inventor”.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν βασικές έννοιες προγραμματισμού, δημιουργώντας εφαρμογές και παιχνίδια για τις αγαπημένες τους φορητές συσκευές (smartphones και tablets), μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον, κατάλληλο για αρχάριους στον προγραμματισμό (MIT App Inventor for Android).

AI Banner

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μετά από 6-7 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, τα οποία θα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο μεσημέρι.

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι η 1η Μαρτίου 2014. Θα δημιουργηθούν 1-2 τμήματα μέχρι και 20 μαθητών, ενώ σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγάλος, θα διεξαχθεί κλήρωση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η κατοχή συσκευής Android (κινητό τηλέφωνο ή tablet) και η ύπαρξη λογαριασμού Google (gmail). Χρήσιμη θα είναι και η σχετικά καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. 

Μπορείτε να συμπληρώσετε online τη σχετική αίτηση συμμετοχής (http://tiny.cc/codeclubform) μέχρι και τις 15/02/2014.

Οι μαθητές που θα επιλεγούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ειδοποιηθούν μέχρι τις 19/02/2014.

Οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εργαστηρίου, θα παραλάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι εντελώς δωρεάν.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση chioscodeclub@gmail.com.