Άβαξ | Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στις 7 μ.μ., θα γίνουν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο τα εγκαίνια της έκθεσης «Άβαξ | Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα», η οποία θα φιλοξενηθεί στη Χίο μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2012.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Διδακτικής & Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), ενώ η παρουσίαση της έκθεσης στη Χίο γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.

Αφίσα Έκθεσης Άβαξ στη Χίο

Η έκθεση Άβαξ παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, με πρώτο προορισμό τη Χίο. Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης ζητημάτων από την τεχνολογική ιστορία της Ελλάδας καθώς και θεμάτων που σχετίζονται με την επιστημονική και τεχνολογική κληρονομιά. Μέσα από την ιστορία των μηχανών υπολογισμού και των ανθρώπων που τις δημιουργούν και τις διαχειρίζονται, ξετυλίγεται το νήμα της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της χώρας, της πορείας και του ρόλου του τεχνολογικού εξοπλισμού και της καινοτομίας, υποδηλώνοντας συλλογικές ιδέες και εθνικούς προσανατολισμούς (http://www.hpdst.gr/el/events/exhibitions/abacus).

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Ομηρείου, δηλαδή από 09:00 έως 13:00 (Τρίτη έως Σάββατο, πλην Πέμπτης) και από 17:00 έως 20:30 (Τρίτη έως Σάββατο). Η έκθεση συνοδεύεται από καταλόγους και εκπαιδευτικό υλικό που διανέμονται δωρεάν. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση με τους μαθητές τους μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.