Προβλήματα στην εφηβεία

Την Τετάρτη 16/3, στην καθιερωμένη συνάντησή μας, έγινε ενημέρωση από την συνάδελφο κ. Ευαγγελία Αντωνίου σχετικά με τα προβλήματα εσωτερίκευσης στην εφηβεία.
Πιο αναλυτικά στην παρουσίαση έγινε αναφορά “στις διαταραχές με έναρξη στην παιδική ηλικία που συνεχίζονται και στην εφηβεία, ειδικότερα στις αγχώδεις διαταραχές (γενικευμένη αγχώδης διαταραχή) και στις διαταραχές με έναρξη στην εφηβική ηλικία (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, κοινωνική φοβία, διαταραχή πανικού) αλλά και στην κατάθλιψη (ειδικά στη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή). Σκοπός ήταν να διασαφηνιστεί η κάθε διαταραχή μέσα από τα εκδηλούμενα συμπτώματα έτσι ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τα εντοπίζει αλλά και να προταθούν τρόποι προσαρμογής της διδασκαλίας και της γενικότερης συμπεριφοράς του εκπαιδευτικού με σκοπό να αποτελέσει και ο ίδιος αρωγός στη σταδιακή αποκατάσταση της ψυχικής ισορροπίας του μαθητή.”

Kατά τη συνάντηση της Τετάρτης 31/3  έγινε ενημέρωση για τις  διαταραχές εξωτερίκευσης στην εφηβεία και την ελλειμματική προσοχή

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε  μελέτη διαφόρων περιπτώσεων(1,2) και δόθηκε η δυνατότητα για μια ανοικτή συζήτηση.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά την κα. Αντωνίου Ευαγγελια κι ελπιζουμε να έχουμε την ευκαιρία ανάλογων ενημερώσεων και στο μέλλον.