Εργαστήριο προγραμματισμού για παιδιά δημοτικού

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου θα πραγματοποιήσει στις 4 Ιουνίου 2016 και ημέρα Σάββατο εκπαιδευτικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτόβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα των τάξεων Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού. Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στους χώρους του ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” στην οδό Μιχ. Λιβανού 51.

Θα δημιουργηθούν 2 ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν σε δίωρο πρόγραμμα, με βάση την αίτησή τους, είτε 9:30-11:30, είτε 11:30-13:30, με κοινό αντικείμενο:

Κιναισθητικές δραστηριότητες πληροφορικής, χωρίς την χρήση υπολογιστών 
  • Έξυπνο Χαρτί. Είναι δυνατόν ένα χαρτί να είναι εξυπνότερο από τον άνθρωπο; Ποιος θα είναι ο νικητής στη μεταξύ τους μάχη; Ελάτε να αναζητήσουμε τις απαντήσεις, να συζητήσουμε και πάνω από όλα να περάσουμε καλά, γιατί μην ξεχνάτε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να παίξουμε τη γνωστή σε όλους μας “Τρίλιζα”!!!

  • Παζλ ανταλλαγής. Πόσο γρήγορα και επιτυχημένα μπορείτε να μετακινήσετε τα κομμάτια ενός παζλ έτσι ώστε να σχηματίσετε τη “σωστή” εικόνα; Με αντίπαλο το χρόνο, ελάτε να γίνουμε οι ίδιοι γιγάντια κομμάτια ενός παζλ και να βρούμε την πιο σύντομη λύση. Κερδίζει η ομάδα που θα σκεφτεί όπως ένας επιστήμονας Πληροφορικής!

Συναρμολόγηση και προγραμματισμός ρομποτικών συσκευών της LEGO (WeDo & MindStorm)
  • Παρουσίαση σχετικά με την χρήση της ρομποτικής στην εκπαίδευση
  • Επίδειξη διαφόρων ρομπότ καθώς και ρομπότ που συμμετείχαν σε σχολικούς διαγωνισμούς ρομποτικής)
  • Συναρμολόγηση Five Minute Robot LEGO NXT και επίδειξη
  • Κατασκευή και προγραμματισμος με Scratch LEGO WeDo
  • Προγραμματισμός LEGO MindStorm EV3

Προκειμένου να λάβετε μέρος στο εργαστήριο που επιθυμείτε, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

  Περισσοτερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 22710 21447, 22710 20239