Μια Γιορτή της Πληροφορικής

Από τις 26 μέχρι και τις 28 Ιουνίου, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την μεγαλύτερη δράση του μέχρι στιγμής, γιορτάζοντας τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του: ένα τριήμερο εκδηλώσεων με προσκεκλημένους ομιλητές, εκπαιδευτικά εργαστήρια, έργα μαθητών και μια έκθεση που περιείχε από μηχανικές αριθμομηχανές και παλιούς προσωπικούς υπολογιστές μέχρι εγκαταστάσεις με Arduino, Raspberry Pi κι έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το timelapse της προετοιμασίας.

 

Το παρακάτω timelapse ρίχνει μια κλεφτή ματιά στα όσα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όσο και κατά τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Ακόμα, στο κανάλι του Συλλόγου στο ΥouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες του Πολύκαρπου Σκαπινάκη (Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου), του Αριστοτέλη Τύμπα (Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας της Τεχνολογίας στους Νεώτερους Χρόνους, ΕΚΠΑ), του Νίκου Αλεξανδρή (Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς), του Δημήτρη Καράλη (Αντιδήμαρχος Χίου), του Θανάση Δεληγιάννη (Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Εταιρείας ΕΛΛΑΚ) και του Γιώργου Μπουμπάρη (Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών ΠΣΔ, Παν. Αιγαίου).

Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτή η πραγματική γιορτή.