Ημερίδα για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο Ομήρειο με τίτλο “Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!”. Αυτό είναι και το σύνθημα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που εστιάζει στη σύγκλιση των γενεών.

 

  Καλούμε λοιπόν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στην ημερίδα, η οποία περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:

  •   Ο Γιώργος Χατζηνικολάκης, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, θα μιλήσει για τον γονικό έλεγχο, και θα παρουσιάσει πρακτικές και εργαλεία που επιτρέπουν στους γονείς να θέτουν όρια στη χρήση του διαδικτύου.
  •    Ο Στράτος Τσουκάρης, κλινικός ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης Χίου, θα εστιάσει στην εξάρτηση από το διαδίκτυο και θα μιλήσει για τα χαρακτηριστικά της και το ρόλο της πρόληψης.
  •   Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καλαμωτής Ένη Μίχαι, και Αργυρώ Κάνιου, σε συνεργασία με τον καθηγητή τους Δημήτρη Αντωνόγλου, θα παρουσιάσουν στους μαθητές καλές πρακτικές που θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν με ασφάλεια όσα μπορεί να τους προσφέρει το διαδίκτυο.
  •   Ο Αστυνόμος Α´ Γιώργος Κεβόπουλος, Διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, θα μιλήσει για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αντιμετώπισή του.
  •   Επίσης, στις 20.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Η νέα γενιά του Ίντερνετ”, από τους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη. Έχει διάρκεια 50 λεπτά και πραγματεύεται πολλά από τα παραπάνω θέματα.